Navnet Zýmē kommer fra gresk og betyr «gjær». Gjær er selvfølgelig en uunnværlig ingrediens i vinproduksjon, men samtidig har ordet en symbolsk betydning: Det skaper assosiasjoner til naturlighet – som er en grunnleggende verdi i Celestino Gasparis faglige og eksistensielle reise, samt til fermenteringsprosessen – forstått som en kontinuerlig streben etter forvandling. I tråd med denne filosofien er vinhusets logo et vinblad med en femkant i midten som symboliserer de fem grunnleggende elementene som til sammen gir vin: menneske, vinranke, jord, sol og vann. Det å gjenskape et ideelt miljø der mennesket og naturen lever i perfekt harmoni, er faktisk både utgangspunktet og målet for en ny verdenshumanisme som Celestino Gaspari og Zýmē er talsmenn for. Dette nye verdenssynet ønsker å etablere et nytt forhold til naturen, der mennesket er den naturlige vokteren av sitt lokale verdenshjørne – den som beskytter det, men som også kan fornye det og fortolke det på nytt. Bærekraftig forvaltning av vinmarker, transparens i det ferdige produktet gjennom forståelse av produksjonsprosessene samt respekt for naturens rytmer: Dette er de avgjørende prinsippene for Zýmēs tilnærming til vinproduksjon. Denne tilnærmingen er et element i og et symbol for en enkel livsstil i harmoni med naturen, i et historisk øyeblikk der mennesket – forvirret av velstand og falskt velvære – har satt sin egen overlevelse i fare. Tradisjon og nyskaping er de to komplementære skinnene som Zýmēs vinproduksjon beveger seg fremover på: Respekten og omsorgen for de historiske vinene fra Valpolicella går hånd i hånd med nyskaping og eksperimentering med nye viner som kommer til å styrke og fornye det lokale terroiret. Kultur, historie, tradisjon og nyskaping – et glass vin er så mye, men for Celestino Gaspari er vin fremfor alt gjær for hjernen, gjær som fermenterer et prosjekt, nemlig Zýmē.